BEOGRAD: Šest osoba uhapšeno zbog šverca kokaina iz Južne Amerike - Volim Podgoricu

BEOGRAD: Šest osoba uhapšeno zbog šverca kokaina iz Južne Amerike

U Beogradu je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su tokom 2020. i 2021. iz Ekvadora u Solun prebacili više od 320 kilograma kokaina koji je oduzela policija Grčke.

Uhapšeni su B. Ž. (1983), M. A. (1977), P. N. (1981), M. S. (1974), Š. S. (1986) i S. S. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela  neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP.

Oni su uhapšeni u saradnji Evropola i BIA, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave za Grad Beograd – Uprave kriminalističke policije, Interventne jedinice 92 i Policijske brigade, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Osumnjičenima se, kako navodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu radi kupovine i prebacivanja velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju zapadne Evrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi.

U tom vremenskom periodu ta organizovana kriminalna grupa kupila je, prijenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj, gdje je navedenu opojnu drogu oduzela grčka policija, navodi Tužilaštvo.

MUP navodi i da je pretresima na više lokacija u Beogradu i Pančevu oduzeta veća količina novca, nekoliko vozila visoke klase, skupocjeni satovi i nakit. U sklopu finansijske istrage blokiran je veliki broj bankovnih računa i nekretnina.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

(RTS)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com