BEŠOVIĆ: Intenzivirati saradnju i razmjenu iskustava sa Slovenijom u oblasti civilne zaštite

U periodu od 10. do 13. oktobra 2021. godine u Ljubljani, u organizaciji Generalnog direktorata za civilnu zaštitu i poslove humanitarne pomoći pri Evropskoj komisiji a u okviru Slovenačkog predsjedavanja Savjetom EU, održan je 47. sastanak generalnih direktora država članica Mehanizma civilne zaštite EU, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sastanku su prisustvovali v.d. generalnog direktora Miodrag Bešovići načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i smanjenje rizika od katastrofa Direktorata za zaštitu i spašavanje Ljuban Tmušić.

Kako su naveli, ključne teme sastanka bile su: analiza stanja u oblasti civilne zaštite u državama članicama Mehanizma, saradnja sa zemljama Zapadnog Balkana sa fokusom na unapređenje regionalne otpornosti na katastrofe, te budućem kreiranju javnih politika u ovoj oblasti.

Iz MUP-a napominju, ovo je bila prilika i za bilateralni susret v.d. generalnog direktora Miodraga Bešovića i generalnog direktora Uprave Slovenije za zaštitu i spašavanjeDarkom Butom, tokom kojeg su zaključili da će dvije prijateljske zemlje u predstojećem periodu intenzivirati saradnju i razmjenu iskustava u oblasti civilne zaštite.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com