BOGDANOVIĆ: Svi učesnici izbornog procesa da budu promoteri demokratskih i evropskih vrijednosti - Volim Podgoricu

BOGDANOVIĆ: Svi učesnici izbornog procesa da budu promoteri demokratskih i evropskih vrijednosti

“Koalicija “Zajedno” i Demokratska partija socijalista uvijek su otvoreni za inicijative, koje se tiču izbornog procesa, ali koje prije svega šalju bitnu poruku cjelokupnoj crnogorskoj javnosti. Vjerujem da kao najjači politički subjekt sa najbrojnijim članstvom u državi mi imamo i dodatnu obavezu da poštujemo, primjenjujemo, a naročito da promovišemo ono što jesu demokratske i evropske vrijednosti”, kazao je Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS-a Crne Gore.

On je neposredno nakon potpisivanja Kodeksa za fer i demokratski izborni proces, ocijenio da je afirmacija demokratije i njenih pravila naročito važna prilikom izbornih procesa, te da fer politička trka zavisi isključivo od djelovanja onih koji u njoj učestvuju.

“Budemo li to imali na umu – onda ćemo za manje od 20 dana moći da govorimo o još jednim izborima koji su protekli u duhu onoga što je i savremena evropska praksa, ali i što je istovremeno skup pravila definisan zakonskim aktima”, poručio je Bogdanović.

On je istakao da je DPS tokom proteklih izbornih ciklusa pokazala i odgovornost i posvećenost punom poštovanju volje građana, te da je tako, naveo je najbolje upravo neke od primjera tranzicije vlasti, koji su protekli na najvišem nivou.

“Upravo takav, odgovoran odnos, jeste nešto što građani zaslužuju, a čime direktno utičemo na to kakav će biti naš politički ambijent – jer, mi smo njegovi kreatori.

S toga, vjerujem da potpisivanje ovog kodeksa jeste još jedan korak u dobrom smjer – a budemo li se pridržavali svih njegovih odredbi, ali i onoga što su nepisana pravila demokratskog političkog nadmetanja, onda ćemo moći reći kako smo i ovog puta dostigli cilj”, saopštio je generalni sekretar DPS-a i dodao da je ključni cilj da nakon ovih izbora društvo bude politički još zrelije – a kada je tako, onda poraženih nema.

“U to ime, želim da pozdravim inicijativu Centra za demokratsku tranziciju, ali i odluku izbornih lista čiji su predstavnici danas ovdje, koja predstavlja iskaz posvećenosti cilju o kojem sam govorio”, kazao je Bogdanović.

Na kraju, on je iskazao svoje uvjerenje da će koalicija “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković” u potpunosti djelovati usklađeno u odnosu na ono što je predviđeno danas potpisanim dokumentom, što propisuju zakoni i izborne procedure.

“U takvom duhu i protiče dosadašnji dio naše kampanje, tako će biti i do 11. juna, a što je posebno bitno – i tokom samog izbornog dana.

Želim da vjerujem da će i svi ostali učesnici izbornog procesa djelovati na isti način – jer samo to je put ka novom demokratskom koraku naprijed za čitavu Crnu Goru”, zaključio je generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com