BOKAN: Voli je protiv radne nedjelje

Na sastanku odbora udruženja trgovine se danas održavaju pregovori o Opštem kolektivnom ugovoru i neradnoj nedjelji.  Vlasnik kompanije Voli Dragan Bokan je jasno poručio da je protiv radne nedjelje. On smatra i da je neophodno na benzinskim pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna.

“Prije svega, dužan sam da istaknem da nismo imali informaciju o pregovorima i predlozima izmjena Opšteg kolektivnog ugovora i modela uvođenja radne nedelje, osim iz medija. Voli je protiv  ukidanja neradne nedjelje, to je naš definitivan stav po tom pitanju.   Pozivamo na poštovanje svih zakonskih regulativa  i njihovu pravilnu primjenu, bez pronalaženja takozvanih rupa u zakonu i njegove zloupotrebe, koje za rezultat imaju prodaju gotovo svih kategorija životnih namirnica u uslovima koji su neadekvatni, rad pojedinih  trgovina nedjeljom i raznorazna dovijanja i očiglednu namjeru da se izbjegne poštovanje zakona.   Shodno tome, smatramo da je neophodno na benzinskim pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna”, kazao je Bokan i dodao:

“Takođe očekujemo da se zabrani prodaja na pijaci nedjeljom svih industrijskih proizvoda  koji nisu poljoprivredni proizvodi i da na način na koji je regulisana neradna nedjelja, isto pravilo važi za  sve markete koji posluju u okviru pijaca.   Kada je u pitanju Opšti kolektivni ugovor, u ovom trenutku treba informisati privrednike i sva udruženja da daju svoje mišljenje, protiv smo toga  da se “preko noći” i na brzinu donose odluke sa kojima nismo upoznati.”, zaključio je Bokan.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com