BOROVINIĆ BOJOVIĆ: Jačati regionalnu saradnju u borbi sa Kovid 19

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ugostila je ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajla Trpkovskog. Sagovornici su razmijenili informacije o preduslovima za saradnju u oblasti zdravstva dvije zemlje, te ukazali na potrebu dobre saradnje u borbi protiv Kovida 19.

Ministarka je zahvalila na čestitkama povodom stupanja na dužnost i upoznala ambasadora Trpkovskog sa prioritetima resora na čijem je čelu u narednom periodu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja, sagovornici su razmijenili informacije o dobrim preduslovima za saradnju u oblasti zdravstva dvije zemlje, uvažavajući činjenicu da je i dalje na snazi Ugovor o saradnji iz 2006. godine, kao i Memorandum iz 2019.godine.

Dr Boronivić Bojović naglasila je da moramo regionalno zajedno učestvovati u borbi protiv koronavirusa, i izrazila nadu da naučene lekcije iz ovog izazovnog perioda nećemo zaboraviti. Vakcinacija je sada imperativ, a to je proces koji je pun izazova i koji će željene rezultate dati u periodu koji je pred nama.

Ambasador Trpkovski izrazio je nadu da će saradnja postati intenzivnija, naglašavajući da postoji puno znamenitih ljekara Makedonaca koji rade u Crnoj Gori.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button