BRAJOVIĆ: SDT traži skidanje imuniteta i pritvor za Medojevića

Predsjednik Skupštine Ivan Brajovic kazao je da je dobio zahtjev od SDT-a kojim se traži da Skupština da odobrenje za pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za poslanika Nebojšu Medojevića.

On je kazao da je vratio zahtjev Milivoju Katniću i trazio da izmijeni zahtjev i dostavi jedan zahtjev za pokretanje krivičnog postupka, a drugi za eventualno  određivanje pritvora.

Brajović je dodao da je Administrativni odbor donio jednoglasno zaključak da poslanik uživa imunitet i da se protiv njega ne može pokrenuti postupak dok Skupština ne donese takvu odluku.

Specijalno državno tužilastvo uputilo je ranije Skupštini Crne Gore zahtjev za odobrenje da se protiv poslanika Demokratskog fronta, Nebojše Medojevića, može pokrenuti krivični postupak.

Pojedini mediji juče su objavili da  je Medojevićevo ime zabilježeno u notesu pronađenom  u sefu optuženog vlasnika Atlas grupe, Duška Kneževića.

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je ranije danas da očekuje da Skupština Crne Gore odbaci zahtjev za skidanje njegovog imuniteta i da poslanici zaštite tu instituciju od osvete i odmazde tužioca.

(Vijesti)
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button