BRĐANIN: Abazović i Adžić vršili pritisak na mene da podnesem ostavku - Volim Podgoricu

BRĐANIN: Abazović i Adžić vršili pritisak na mene da podnesem ostavku

Danas smijenjeni diretkor Uprave policije Zoran Brđanin kazao je u Intervjuu na TVCG da nije postojao zakonski osnov za njegovu smjenu. Saopštio je da će zatražiti odlaganje odluke o razrješenju dok sud ne ispita odluku Vlade o njegovoj smjeni.

“Zakonom je jasno propisano da je policija u svom radu politički neutralna i operativno nezavisna. Nije postrojao nijedan razlog zakinskid a budem smijenjen. Član 16 Zakona o unutrašnjim poslovima je više nego jasan. Vlada je odlučila arbitrarno. Premijer i ministri su u medijima vršili pritisak na mene da podnesem ostavku, a kako to nijesam uradio, tražili su izgovore da se nađu razlozi za moje razrješenje”, kazao je Brđanin

Podsjećamo, Vlada je danas razriješila Brđanina sa funkcije direktora Uprave policije, a za vršioca dužnosti imenovala Nikolu Terzića, dosadašnjeg načelnika Centra bezbjednosti Budva.

Brđanin je Terziću poželio sreću i uspjeh na novoj funkciji.

“Pokrenuću postupak koji će utvrditi da je moje razrješenje nezakonito. Iskoristiću sva pravnma sredstva za zaštitu mojih prava. Zatražiću odlaganje odluke o razrješenju dok sud ne ispita ovu odluku Vlade”, kazao je Brđanin.

Kazao je da ima pravo na djelotvorno pravno sredstvo, a kako kaže pokrenuće i parnični postupak ukoliko bude trebalo.

“Očekujem da ukoliko uslijedi neka odšteta zbog ove svjesne odluke, da će štetu platiti oni koji su je i nanijeli”, izjavio je Brđanin.

“Osjećam odgovornost zbog Kneževića”

Brđanin je kazao da osjeća odgovornost zbog uhapšenog pomoćnika UP Dejana Kneževića, jer je bio njegov “blizak saradnik”.

“Ja snosim i odgovornost za jedan složen sistem koji čini preko 4. 000 zaposlenbih ljudi. I to je razlog zašto nijesam podnio ostavku. Ove svije godine bile su veoma turbulentne, i policija je trpjela različite napada, ali morate priznati da su sva istraživanja javnog mnjenja ukazivala na porast povjerenja u policiju. Ja sam došao sa majerom da svoja znanja iskoristim zarad unapređenja policijske organizacije”, kazao je Brđanin.

Tvrdi da se je trudio da iz UP izvuče poštene i profesionalne ljude.

“Dajem snažnu podršku SDT-u, poznavaući gospodina Vladimira Novovića znam da postupaju vođeni dokazima. Odluke koje donesu donose u ubjeđenju da su ispravne. Ali ne treba stigmatizovati UP”, naveo je Brđanin.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com