BRĐANIN: Nastavljamo dobru saradnju sa Mirovnim korpusom

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin ocijenio je danas da Uprava policije ima “izuzetno plodotvornu i uspješnu saradnju koju sa Sjedinjenim Američkim Državama(SAD) na svim nivoima”.

Brđanin je iskazao uvjerenje da će se ona nastaviti i kroz saradnju sa predstavnicima Mirovnog korpusa kroz pružanje podrške Uprave policije kada je u pitanju sigurnost i bezbjednost volontera tokom njihove službe u Crnoj Gori, saopštila je Uprava policije.

Direktor policije sastao se danas sa Megan Vilson, direktorkom Mirovnog korpusa u Albaniji i Crnoj Gori (Peace Corps Albania and Montenegro) i Luisom Skotom, regionalnim atašeom za bezbjednost u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država.

Brđanin je zahvalio sagovornicima na prijateljskom odnosu, i poželio uspjeh u daljem radu uz ponovljenu otvorenost za buduću saradnju u svim segmentima od obostranog interesa.

Saopšteno je da je tema sastanka bila saradnja predstavnika Mirovnog korpusa u Crnoj Gori i službenika Uprave policije u rejonima djelovanja volontera Mirovnog korpusa.

Prilikom susreta sagovornici su govorili o aktivnostima edukativnog karaktera koje će Volonteri Mirovnog korpusa, kada se stekne uslov za njihov povratak, sprovoditi u školama i lokalnim zajednicama u Crnoj Gori, a u skladu sa bilateralnim sporazumom izmedju Vlade Crne Gore i Mirovnog korpusa, navedeno je u saopštenju.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com