BRĐANIN: Uprava policije će se suočiti sa svim bezbjednosnim izazovima - Volim Podgoricu

BRĐANIN: Uprava policije će se suočiti sa svim bezbjednosnim izazovima

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin prisustvovao je danas otvaranju obuke „Izazovi i najbolje prakse u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala“ koja je organizovana u Podgorici u saradnji sa Britanskom ambasadom i organizacijom Chemonics. Brđanin je iskazao posebnu zahvalnost pomenutim partnerima na izuzetnoj podršci unapređenju kapaciteta Uprave policije koja je od nemjerljivog značaja za ostvarivanje konkretnih rezultata na putu evropskih integracija i dostizanju evropskih standarda.

“Proces globalizacije, sve bržeg povezivanja i razmjene ljudi i roba odrazio se i na organizovani kriminal koji je postao složeniji i dinamičniji, poprimivši karakteristike transnacionalnog, i samim tim zahtijeva efikasan odgovor i jedinstven pristup, kako na nacionalnom tako i međunarodnom nivou. Zato je važan imperativ svih službenika Uprave policije konstantno podizanje nivoa obučenosti u rješavanju bezbjednosnih izazova, te je jedan od primarnih ciljeva naše službe i intenziviranje saradnje sa renomiranim partnerskim službama kroz sprovođenje zajedničkih obuka, kako bi kroz razmjenu iskustava i najboljih praksi konstantno jačala kapacitete i sposobnosti naših organizacionih jedinica“, naglasio je Brđanin.

Osvrćući se na rezultate koje su pripadnici crnogorske policije ostvarili u borbi protiv kriminala, Brđanin je istakao da je postizanju ovih rezultata svakako doprinijela i plodotvorna saradnja sa britanskom Vladom koja se najviše ogleda u razvojim projektima, donacijama i sprovođenju obuka, a sve u cilju jačanja naših kapaciteta za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala.

U završnici obraćanja Brđanin je podsjetio na opredijeljenost Uprave policije za zajedničko suočavanje sa svim bezbjednosnim izazovima, te poželio uspješan radni dan i razmjenu najboljih praksi i znanja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com