BRNABIĆ: Odvrtala sam sijalicu na lusteru u Velikoj Britaniji zbog štednje

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ta zemlja može da pobijedi krizu samo ako građani zajedno sa njom rade na tome, pozivajući ih da pokažu odgovornost i ugledaju se na to kako danas postupaju u Njemačkoj.

“Naši građani nemaju osjećaj koliko je ovde struja jeftina. Hajde, kad izađemo iz prostorije da za sobom ugasimo sijalicu, državi će biti malo lakše da preraspodijeli struju negdje drugdje, ili manje uveze“, rekla je Brnabić za TV Hepi, navodeći da zna da je „optimalno da istovremeno upalimo klimu i otvorimo prozor“.

Ona je naglasila da je Srbija zbog takvog ponašanja jedna od energetskih najneefikasnijih država u Evropi.

“Kada sam živjela u Velkoj Britaniji imali smo luster sa tri puta četiri sijalice i odvrnete neku jer vam ne trebaju sve. Tamo je stuja toliko skupa da svaki dan razmišljate kako da ja budem efikasnija zato što te lupi po džepu”, rekla je Brnabić.

Ona je podsjetila da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da neće sad dizati cijenu struje, “da pokušamo nekako da pomognemo našim građanima”, navodeći da će struje biti dovoljno.

Na pitanja o zbivanjima u Elektrodistribuciji Srbije (EPS), ona je rekla da dolaze na “naplatu greške”.

“Ali, da se drugačije radilo 2002, 2003, 2004. godine imali bismo drugačiju situaciju sada. Lako je biti general poslije bitke”, rekla je Brnabić.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com