ČARAPIĆ: Rekonstruisana Vlada će funkcionisati kao i do sada; ABDIĆ: Ogromni pritisci na Spajića - Volim Podgoricu

ČARAPIĆ: Rekonstruisana Vlada će funkcionisati kao i do sada; ABDIĆ: Ogromni pritisci na Spajića

Poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je u emisiji “Duel” na Parlamentarnom kanalu da će Vlada nakon rekonstrukcije funkcionisati na isti način kao i do sada, odnosno to će, kako kaže, biti Vlada koja daje konkretne rezultate. Sa druge strane, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nermin Abdić smatra da su ogromni pritisci na premijera Milojka Spajića od onih koji žele što prije da budu dio vlasti.

Čarapić navodi da je rekonstrukcija prirodan proces dogovoren koalicionim sporazumom, što bi trebalo da se desi do kraja godine.

“Smatramo da je rekonstrukcija do ljeta na neki način odraz dobrog rada Vlade i Skupštine. Da bi došli do rekonstrukcije treba da ispunimo sve naše kratkoročne ciljeve oko kojih smo se dogovorili, i ako uspijemo do ljeta to je dobra stvar”, kazao je Čarapić u emisiji “Duel”, prenosi Portal RTCG.

Poručuje i da očekuje da rekonstrukcija donese i dodatnu političku stabilnost.

Poslanik DPS-a Nermin Abdić ističe da je pitanje da li će u ovom kabinetu buduće vlade biti mjesta za toliki broj fotelja.

Abdić kaže da treba zadovoljiti “tolike apetite ljudi kojima ste nešto obećali”, prije svega sklapanjem tog koalicionog sporazum.

“Neko kaže da je u toku od godinu neko najkasnije do godinu, i da se prije svega moraju poštovati principi i uslovi po kojima bi se taj proces rekonstrukcije Vlade desio. Kako će reagovati partije sadašnje parlamentarne većine vidjećemo. Ogromni su prtitisci na premijera Spajića, oni žele što prije da uđu u vladu”, smatra Abdić.

Navodi da su pojedini politički subjekti iz parlamentarne većine su za to da pojedine partije iz opozicije budu infiltrirani u rekonstruisanu vladu.

Da li će i na koji način pojedine opozicione partije to procijeniti, pitanje je, smatra, za organe partija.

“Pominje se da je Bošnjačka stranka na putu ulaska u Vladu. Lično smatram da neće iznevjeriti principe kojima se rukovodi, da neće iznevjeriti svoju državnotvornu misao i da neće iznevjeriti podršku svojih birača, a to je da uđu u koalicioni savez upravo sa onima koji su bili na proslavi u Nikšiću, koji su klicali “leleču Turci kukaju bule”, onim ljudima čiji su istomišljenici partijski saborci Vraneša i njemu sličnim”, kazao je Abdić.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com