“Članstvo u EU nema alternativu”

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, dočekao je danas u Vili „Gorica“ ministra vanjskih poslova Republike Sjeverne Makedonije, Bujara Osmanija. Kako je saopšteno, oni su saglasni da članstvo u EU nema alternativu.

Iz Vlade su naveli da je Krivokapić Osmanija upoznao sa političko – ekonomskom situacijom u kojoj se nalazi Crna Gora.

“Ministar Bujar Osmani čestitao je premijeru Krivokapiću na funkciji i izrazio zadovoljstvo što je prvi visoki zvaničnik jedne države koji dolazi u zvaničnu posjetu Crnoj Gori. Premijer Krivokapić i ministar Osmani saglasni su da članstvo u EU nema alternativu. Krivokapić je naglasio da ćemo sa zadovoljstvom podijeliti iskustvo iz pregovaračkog procesa sa prijateljskom Sjevernom Makedonijom. Sagovornici su se složili da će raditi na unapređenju postojeće privredne saradnje. Izrazili su obostranu želju da naša međudržavna saradnja mora da se u budućnosti odvija na što paritetnijoj osnovi, kako bi se smanjla razlika u izvoznom – uvoznom saldu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Krivokapić i Osmani prepoznali su poljoprivredu, trgovinu, obrazovanje, kulturu i sport kao oblasti u kojima bi saradnju mogli unaprijediti, a da Crna Gora posjeduje interes, kapacitete i želju da turističku ponudu učini još primamljivijom za građane Sjeverne Makedonije.

“Premijer Krivokapić i ministar Osmani mišljenja su da bi saradnja naše dvije države mogla ojačati kako kroz već postojeću bilateralnu saradnju, tako kroz tješnju komunikaciju već zbratimljenih deset opština, ali i kroz aktuelne regionalne projekte. Zvaničnici su se rastali u nadi da bi prostor Zapadnog Balkana u budućnosti mogao da „eksportuje, a ne samo da importuje demokratiju“ što je bilo dosadašnje iskustvo”, zaključuje se.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button