Crnogorski vozovi manje kasnili i vozili više putnika

U maju ove godine u lokalnom saobraćaju broj prevezenih putnika veći je za devet odsto, realizovani prihodi veći su za 18 odsto, dok je broj pokrenutih vozova umanjen za 13 odsto u odnosu na maj prošle godine.

Prosječan broj putnika po jednom vozu veći je za 26 odsto u odnosu na uporedni period 2014, saopšteno je iz Željezničkog prevoza.

Navodi se da je prosječno kašnjenje po vozu umanjeno za sedam odsto u odnosu na maj 2014, kao i da ukupan broj prevezenih putnika u lokalnom saobraćaju iznosi 91.809 putnika.

“U međunarodnom saobraćaju skoro svi pokazatelji bilježe znatno povećanje u odnosu na isti period 2014. Uspostavljanjem redovnog putničkog saobraćaja, 5.maja ove godine, na pruzi Bar-Beograd-Bar situacija u međunarodnom saobraćaju se normalizuje. Takođe, uzrok značajnog povećanja određenih pokazatelja u međunarodnom prevozu za maj mjesec 2015. godine u odnosu na isti period 2014. godine osim ljetnje turističke sezone jeste i pojačanje kapaciteta remontovanim vagonima i većem broju posteljnih mjesta koje će korisnici naših usluga imati na raspolaganju, čime se unapređuju usluge putnicima doprinoseći većem nivou, pouzdanosti i komforu”, kazali su iz Željezničkog prevoza, prenosi Analitika.

Saopštili su da je broj vozova koji su saobraćali u maju 2015. godine u odnosu na uporedni period veći za 35 odsto, realizovani vozni kilometri takođe su veći za 35 odsto, broj prevezenih putnika, realizovani putnički km, realizovani prihodi uvećani su za 48 odsto, dok su se pripadajući prihodi uvećali za 49 odsto u odnosu na maj 2014. godine.

Prosječno kašnjenje vozova znatno je manje, i to za 48%, u odnosu na isti period prethodne godine.

“Željezničkom prevozu Crne Gore AD – Podgorica uvijek je prioritet podizanje bezbjednosti saobraćaja i unaprijeđenja kvaliteta usluga kako bi se korisnicima naših usluga obezbijedilo bezbjedno, udobno putovanje i na vrijeme”, dodaje se u saopštenju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button