ČUVARI SINJAJEVINE DOČEKALI PRVI SNIJEG I PORUČILI: Ovdje neće biti minsko polje! (FOTO)

Mještani i aktivisti koji ne dozvoljavaju vojnu vježbu na Sinjajevini dočekali su i prvi snijeg na ovoj planini!
Oni su najavili da neće odustati, i neće dozvoliti da Sinjajevina postane “minsko polje” koliko god morali da stražare na planini.
“Možete da dođete, ali nema pucanja.
Mi smo tu da motrimo na svaki korak, to se zove narodna kontrola, jer ste vi naša narodna vojska”, poručili su branioci Sinjajevine i pozvali da se vojnici ne vrijeđaju jer su oni “samo izvršioci naređenja”.
Vojska je prije četiri dana, sa dva kamiona i dva terenska vozila, došla iznad katuna Okrugljak. Zaobišli su Margitu i Bunarine, ali su ubrzo i otišli.
“Pozivamo na razum i hitnu obustavu svih vojnih aktivnosti na Sinjajevini. Sinjajevina je mjesto za poljoprivredu i turizma, a ne isprobavanje oružja.
Za cijelu situaciju ne krivimo vojnike, nego komandu, prije svega ministra odbrane Predraga Boškovića”, naveli su tada aktivisti koji stražare na Sinjajevini i poručili:
“Draga vojsko ne činite ništa čime bi ugrozili planinu, ne idite protiv svog naroda, koji je jasno rekao da neće poligon na Sinjajevni. Ministar odlazi za koji dan, a vi ostajete da budete naši branioci. Imajte to na umu”.
V.Mitrović
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button