DAČIĆ: Mi brinemo za Srbe u Crnoj Gori

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić gostovao je sinoć u emisiji “Hit Tvit” na TV Pink gdje je komentarisao izjave ministra inostranih poslova Crne Gore Ranka Krivokapića, koji je tražio da Srbija povuče određene djelove iz istorije koji se tiču Crne Gore. Dačić je govorio i o uvođenju sankcija Rusiji od strane Crne Gore.

Ranko Krivokapić je istakao da Zeta nije pripadala Srbiji, već da je to dio Crne Gore.

“On već 20 godina izjavljuje različite stvari. Šta god Srbija kaže oni bi to osporavali. Imamo dugu našu zajedničku istoriju. Pitanje je sada ko koga smatra Crnogorcem. Ako Zeta nije bila dio Srbije, onda nije ni dio Crne Gore. Pa to je smiješna izjava. Nemoj samo da neko misli u Crnoj Gori da mi liježemo i ustajemo sa mislima o tome što su oni otišli, neka su. Mi brinemo za Srbe u Crnoj Gori”, kazao je Dačić.

Prokomentarisao je i to što je Crna Gora uvela sankcije Rusiji.

“Crnogorci su bili na budzetu Rusije kroz istoriju, a sada bi oni nama da sole pamet kako bi trebalo da se odnosimo prema Rusima. To su toliko prljave stvari da sam navikao da jedan dio crnogorskih političara svoju politiku bazira na antisrpstvu”, rekao je Dačić.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com