DAMJANOVIĆ: Crna Gora među omiljenim investicionim destinacijama mađarskih privrednika - Volim Podgoricu

DAMJANOVIĆ: Crna Gora među omiljenim investicionim destinacijama mađarskih privrednika

Ministar finansija Aleksandar Damjanović danas se sastao sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem sa kojim je razgovarao o uspješnoj i otvorenoj bilateralnoj saradnji između dvije države, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Budući da je Mađarska među najvećim investitorima u Crnoj Gori, na sastanku je najviše razgovarano o dosadašnjim projektima, realizovanim u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma, kao i izazovima sa kojima se mađarske kompanije suočavaju u okviru poslovanja u našoj državi.

“Takođe su analizirane mogućnosti potencijalnih ulaganja, uz ocjenu ambasadora Neđešija da Mađarska ostaje posvećena internacionalizaciji poslovanja mađarskih kompanija, te da se Crna Gora veoma visoko kotira na listi omiljenih investicionih destinacija među mađarskim privrednicima”, ističe se u saopštenju.

Damjanović je poručio da svi kredibilni investitori, zainteresovani za ulaganje u našu zemlju, mogu računati na pouzdano partnertsvo, podršku i otvorenost Vlade Crne Gore.

“Na sastanku je zaključeno da se tradicionalno dobra politička i ekonomska saradnja dvije zemlje, u narednom periodu, treba dodatno osnažiti, prvenstveno intenziviranjem bilateralnih ekonomskih pregovora”, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com