Danas blokada magistralnog puta Bijelo Polje – Prijepolje - Volim Podgoricu

Danas blokada magistralnog puta Bijelo Polje – Prijepolje

Građani mjesta Bijedića, Voljavca, Podbreža, Gubavča i ostalih mjesta Bistrice kod Bijelog Polja, najavili su da će danas od 12 i 30 sati, na pola sata blokirati glavni magistralni put Bijelo Polje-Prijepolje, kod mosta u Gubavču, naveli su iz Građanske inicijative, “Zaštitimo Bijediće”.

Mještani su nezadovoljni zbog gradnje kamenoloma na tom području.

Kako su kazali iz Protestnog odobora, okupljanje je uredno prijavljeno Upravi policije u Bijelom Polju u skladu sa Zakonom o mirnom okupljanju.

Sjutrašni protesti su, kako navode, nastavak protesta koje su započeli u mjestu Bijediće da bi zaštitili, vodu, rijeku, nalazište, i selo Bijediće, Voljavac i sva okolna mjesta, kao i Bistricu.

“Naše mjesto Bijediće je napadnuto sa raznim mašinama gdje se vrši eksploatacija bez dozvole i ekološke saglasnosti od strane bjelopoljske firme Elas”, naveli su u svom obraćanju.

Poručujemo da nećemo odustati od naših zahtjeva, jer smo odlučni da sačuvamo prirodu i naša imanja od devastacije i tražimo raskid ugovora između firme Elas i Ministarstva kapitalnih investicija.

Pozivamo mještane, novinare i ekološke aktiviste da nam se pridruže na sjutrašnjem protestu i u borbi da zaštitimo Bijediće i čitav Bistrički kraj, naveli su u svom saopštenju iz Građanske inicijativa “Zaštitimo Bijediće”, koje je potpisao predstavnik Krsto Tvrdišić.

Mještani su ogorčeni što se kamenolom pravi u blizini kuća i izvora vodovoda za MZ Gubavač, u mjestu koje zavisi od razvoja poljoprivrede, a ugroženo je, kako kažu i arheološko nalazište staro 6.500 godina.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com