DANAS SLAVIMO SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG: Hiljade hodočasnika i ove godine stiglo u Manastir Ostrog (FOTO) - Volim Podgoricu

DANAS SLAVIMO SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG: Hiljade hodočasnika i ove godine stiglo u Manastir Ostrog (FOTO)

Hiljade hodočasnika iz cijele Crne Gore, ali i regiona, stiglo je i ovog 12. maja pod Manastir Ostrog kako bi se poklonili Sv. Vasiliju Ostroškom i zatržili blagoslov ili ozdravljenje.

Sveti Vasilije smatra se jednim od najvećih svetaca, a pravolsani vjernici u Crnoj Gori njeni danas obilježavaju njegov dan .

Sveti Vasilije Ostroški slavi se 12. maja, a djela velikog čudotvorca poznata su i van granica Crne Gore.

Nad njegovim tijelom, koje počiva u ostroškoj isposnici događaju se razna čuda.

Kaže se da je Sveti Vasilije tokom života više ličio na anđela nego na čovjeka.

Svoj duh je uzdigao, a tijelo obesmrtio.

 

Čuda koja se događaju pri molitvi Svetom Vasiliju su nebrojana. Svakoga dana ogroman broj ljudi hrli na Ostrog kako bi se pomolio Svetom Vasiliju.

Postoji vjerovanje da oni koje se zavetuju da će na Svetog Vasilija otići na Duhove u manastir Ostrog, njihova bolest ili bolest nekog njihovog najmilijeg biće kao “rukom odnesena”.

Ako riješite da potražite pomoć ovog sveca, od danas treba da počnete strogi post koji će trajati sve dok na Trojice ili Duhove ne odete na Ostrog i tamo se pričestite.

Ako poznajete osobu koja se sprema na ovakvo putovanje, trebalo bi da joj odnesete ulja, tamjana i pamuka da sa sobom ponese i da to ostavi kod sveca “da prenoći”.

Pamuk, ulje i tamjan koji su nošeni na Ostrog treba čuvati za “ne daj Bože”.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com