Danas utvrđuju redosljed na zbirnoj izbornoj listi - Volim Podgoricu

Danas utvrđuju redosljed na zbirnoj izbornoj listi

Državna izborna komisija (DIK) utvrdiće danas žrijebanjem redosljed na zbirnoj izbornoj listi za parlamentarne izbore koji će biti održani 11. juna.

Iz DIK-a su kazali da će žrijebanje biti obavljeno u prisustvu ovlašćenih predstavnika podnosilaca izbornih lista. Za predstojeće parlamentarne izbore podnijeto je 17 izbornih lista, a DIK je prihvatila 15.

Potvrđene su izborne liste Pravda za sve koju predvodi Vladimir Leposavić, Pokreta Preokret, Pokreta za promjene, Saveza „Mi možemo za građansku Crnu Goru“, Hrvatske građanske inicijative, Socijaldemokratske partije.

Potvrđene su i liste koalicije Zajedno koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Liberalna partija i Demokratska unija Albanaca, Albanskog foruma, Albanske alijanse, Bošnjačke stranke.

Dik je potvrdila i liste Pokreta Evropa sad, koalicije Za budućnost Crne Gore koji čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Radnička partija.

Na izborima će učestvovati i koalicije Demokrata i URA-e, Socijalističke narodna partije i Demosa, kao i lista “Narodna koalicija – složno i tačka”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com