DANILOVIĆ: O kakvoj rekonstrukciji pričamo? Na lijepe oči? Gdje su bili do večeras?

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ocijenio je da je strašno u šta se protvorila politika. Pita se zbog čega predsjednik Vlade do večeras nije predložio rekonstrukciju Vlade.

“Čekajte, samo na trenutak da uključimo razum i sjećanje od tri dana! DPS i ostali su predložili da se izglasa nepovjerenje Vladi! Sada je o tome riječ, je li tako? Na predlog DF, Demokrate, Ujedinjena i Prava su potpisale zahtjev da se na naš predlog izglasa nepovjerenje ovoj Vladi 3. septembra (ako noćas ne bi prošlo ili ako bi DPS povukao inicijativu)?! Zar nije tako? O čemu sad razgovaramo;  sad, danas, noćas, u ovom trenutku? O rekonstrukciji? O kojoj? Niko je nije predložio zvanično! Niko! O rekonstrukciji koju će nam noćas neko obećati? Zašto je predsjednik Vlade nije predložio do noćas – zvanično? Zašto nije želio da razgovaramo, ali zvanično? Zašto? Zašto smo predlagali nepovjerenje ako su neki među nama samo željeli da rekonstruišu Vladu? Kakva je to rekonstrukcija bez predloga? Na lijepe oči? Samo vas pitam kakva rekonstrukcija?”, navodi se u saopštenju predsjednika UCG Gorana Danilovića.

On se pita ko čini taj broj od 41.

“Za nju nam treba svaki od naših poslanika i poslanika SNP i URA – samo svi imamo 41 mandat. Imamo li? Hoće li URA i CIVIS da glasaju (četvoro poslanika) za rekonstrukciju? Ako jedan ili jedna ne žele da ostanu bez pozicija i odbiju da glasaju ko će da podrži?  Ko je 41? Bošnjačka Stranka? Pa oni su noćas za rušenje svoje vlade!? Oni hoće da je ruše, a mi treba da im je sačuvamo? O kojoj rekonstrukciji govorimo”, pita se Danilović.

On je dodao da će samo zbog ovih razumnih pitanja “botovi i agenti mutnih politika proglasićete me za spavača hiljaditi put. Neka, neka svako radi svoj posao. Ipak, pitam ja vas jer se ovdje neko debelo sprda sa razumom svih nas. Neko igra igru za drugoga! Za koga? Pitam zbog onoga što će se desiti! Zbog sluđenih ljudi! Zbog posledica! Nećemo vam mi pokvariti sreću ali pitamo”, kazao je Danilović.

Ocijenio da ta partija neće izgubiti obraz.

“Nećemo vam  mi sami presuditi jer nismo nikada, a zaslužili ste mnogo puta. Nećemo izgubiti ni dati obraz. Poštujemo svoje odluke jer ih donosimo trijezno i srčano. Ne damo ni obraz ni dušu. Vidimo sve i cijelu skivalicu jasno. Ne sastavlja se vlada za pola sata na listiću papira. Od onih koji su nas mnogo izlagali i prevarili, koji su od nas pobjegli kod DPS-a tražimo više od izjave političke nevinosti”, navodi se u saopštenju.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com