DAVIDOVIĆ: Bliži sam dogovoru za Željezaru nego EPCG - Volim Podgoricu

DAVIDOVIĆ: Bliži sam dogovoru za Željezaru nego EPCG

Nakon prodaje akcija EPCG je spremna da uđe u rješavanje problema Željezare, kazao je večeras u emisiji Okvir na TVCG predstavnik te kompanije Miro Vračar.

I Miodrag Daka Davidović kazao je da su sa pregovori sa Tosjalijem sa njegove strane i dalje aktuelni, i da nijesu prekidani uopšte.

Predstavnik Sindikata Željezare Ivan Vujović kazao je da radnici Željezare u potpunosti podržavaju EPCG, te da nijesu bili upoznati sa činjenicom da Davidović i dalje vodi pregovore.

“Mi smo započeli pregovore sa Toščelikom, međutim onu su jako usporeni i još uvijek nemamo nikakavu cjenovnu ponudu. EPCG je zainteresovana za imovinu kompanije. Toščelik je izrazio namjere prodaje kompanija koji gazduju tom imovinom. Oni nam nijesu dali konkretnu ponudu. Mi smo nastojali da obavljamo video sastanke, ali su oni u pregovorima često ostajali nedorečeni”, kazao je Vračar.

On je podvukao da EPCG ima naum da kupe imovinu.

“Mi smo tražili ponudu. Nastojimo da vežemo ova dva procesa, ili dobijamo nništa ili dobijamo imovinu Željezare. Mi kao EPCG smo potpuno saglasni i da Davidović uđe u Željezaru”, naglasio je Vračar, i dodao da su EPCG potrebni partneri koji bi ušli u proizvodnju čelika.

Govoreći o prodatim akcijama, Vračar je kazao  da se Vlada Crne Gore javila kao jedini kupac.

“Mi smo nakon prodaje ovih akcija predvidjeli perminentnu prodaju na slobodnom tržištu, međutim zbog kašnjenja državne administracije nama nije ostalo vremena da idemo na permanentnu prodaju. Nama je uskraćeno vrijeme da izađemo na slobodno tržište”, kazao je Vračar.

Vračar je dodao da ukoliko bi EPCG postala vlasnik Željezare nastojali bi da zadrže sve radnike te firme.

Vlasnik Neksana Miodrag Daka Davidović je saopštio da je pri pregovorima sa Toščelikom, za razliku od EPCG njemu Tosjali ponudio određenu svotu novca.

“Očigledno je da sam ja bliži dogovoru nego što je EPCG”, kazao je Davidović.

Predstavnik Sindikata Željezare Ivan Vujović je ocijenio da je prodaja akcija prvi korak ka preuzimamu fabrike, i da je EPCG u pregovorima sa Tosjali grupom.

“Nećemo naspuštati krov fabrike dok se ne riješi situacija, i već su počele da nam pristižu krivične prijave”, kazao je Vujović koji je podsjetio da su radnici Željezare na krovu od 11. avgusta 2022. godine.

Pozvao je nadležne da ispitaju neregularnosti turskih vlasnika pri funkcionisanju fabrike.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com