DAVIDOVIĆ: Do sjutra ćemo znati sudbinu Željezare

Biznismen Miodrag Daka Davidović gostovao je u jutarnjem programu RTVNK. Govorio je o prodaji kompanije “Neksan”, trenutnoj situaciji u Željezari i potencijalnom epilogu, kao i o drugim ekonomskim i političkim temama.

Nedavno je Neksan dobio novog vlasnika, renomirani ruski brend Beluga, koji će donijete brojne benefite našem gradu ali i Crnoj Gori. Kako kaže Davidović, novi brend će izvoziti oko 500 miliona eura.

“Moramo da dovodimo nove svjetske kompanije. Moramo da obezbjedimo nova zapošljavanja. Ovo je naša šansa da zaustavimo propadanje, a biće i još kompanija koje ćemo dovesti u Crnu Goru”, poručio je Davidović.

Davidović dodaje da sve ovo obećao tokom izborne kampanje.

“Rekao sam da ću aktivirati Željezaru, Boksite, Institut za crnu metalurgiju i formirati građevinsku kompaniju u Nikšiću. Iako nijesam pobjedio na izborima, ja ću sve to sam napraviti sa pozicije vlasnika Neksana”, ističe Davidović.

Komentarišući određene kritike upućene od strane građanske inicijative “21. Maj”, u kojim se navodi da su transakcije i poslovi nikšićkog biznismena kontrovezni, Davidović ističe da je sve sprovedeno u skladu sa zakonom.

“Sav novac je došao iz Londona, i on ne može uništiti Crnu Goru. A ja sada pitam, da li iko ima petlju da preuzme Željezaru osim mene? Ako ima, srećno mu bilo. Niko za 20 mjeseci se nije javio. Dug u Željezari danas iznosi 55 miliona eura. Dugoročne i kratkoročne obaveze pokazuju da su akumulirani gubici 68 miliona eura. Prodali smo firmu, i ponosni smo što će stotine porodica biti spašeno i što će biti uklonjeni sa socijale”, ističe Davidović.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com