DELEGACIJA SEJMA POLJSKE U CRNOJ GORI: Uspostaviti avio-liniju između Katovica i Podgorice

Trećeg dana posjete, delegacija Sejma Poljske upoznala se sa ponudama Glavnog grada Podgorice. Pored turističke i gastronomske ponude, Delegacija je imala priliku da se susretne sa lokalnim stanovništvom i razmijeni informacije o svakodnevnom životu u Crnoj Gori i Poljskoj.

Nakon obilaska grada, predsjednik Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Dragan Krapović ugostio je delegaciju na radnom ručku. Predstavnici obije delegacije saglasili su se da je posjeta bila više nego uspješna i da će rezultirati unaprjeđenjem saradnje dvije države, kako u oblasti turizma tako i u drugim, sa turizmom povezanim, djelatnostima. Ocijenjeno je da je potrebno raditi na ponovnom uspostavljanju avio-linije između Katovica, odnosno aerodroma Pižovice udaljenog 30-tak kilometara i Podgorice, jer ova lokacija omogućava bolju povezanost kako sa Poljskom tako i sa Češkom, a aerodromske takse su znatno niže nego kada je u pitanju konekcija sa Varšavom.

Delegacija Sejma Poljske je još jednom istakla da Crna Gora ima njihovu punu podršku na evropskom putu i iskazala zadovoljstvo što su obije države članice Sjevernoatlantskog saveza. Zaključeno je da je ova posjeta, koja je uslijedila nakon posjete predsjednika Poljske Andžeja Dude Crnoj Gori, od izuzetnog značaja za buduću privrednu saradnju.

Na kraju susreta, delegacija Sejma Poljske uputila je poziv delegaciji Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Skupštine Crne Gore za uzvratnu posjetu Sejmu Poljske.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com