DEMOKRATE: Nekažnjavanje korupcije je postala svakodnevnica crnogorskog sudstva

Nekažnjavanje korupcije je, čini se, postala svakodnevnica crnogorskog sudstva. Obustavljanje postupka protiv Stijepovića u slučaju afere „Koverat“ predstavlja prvorazredni skandal u režiji crnogorskog pravosudnog sistema koji vapi za apsolutnim i temeljnim reformama, saopštili su iz Demokrata.

“Nevjerovatno je da sudstvo u Crnoj Gori ne može da dokaže činjenicu i postojanje koruptivnih radnji bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, iako svi to vide i znaju, jer cijela Crna Gora je tome svjedočila. Postavlja se pitanje kako sudstvo ne vidi ništa sporno u ovoj aferi kada video snimak jasno dokazuje da Stijepović vrši koruptivnu radnju uzimajući mito od Kneževića”, navodi se u saopštenju.

“Postupanje sudova u ovom konkretnom slučaju samo je jedan od brojnih alarma koji upozoravaju na potrebu  pokretanja hitnih reformi, kako se nesavjesno postupanje, a pri tome vrijeđanje inteligencije i zdravog razuma građana ne bi nikad više ponovilo. Ne traba da budemo iznenađeni ukoliko uslijedi negativna reakcija naših partnera iz Evorpske unije. Ovaj slučaj predstavlja sramotu za cjelokupno sudstvo, jer je u pitanju udžbenički primjer korupcije, koja je, na žalost svih nas, još uvijek prisutna u velikoj mjeri. Tome ćemo stati na put, slijedeći najbolje međunarodne standarde i prakse savremenih država”, zaključeno je u saopštenju Demokrata.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button