DF: Aleksa Bečić “igra” za DPS, zajedno su najveći protivnici protesta

Demokratska Crna Gora i njen lider Aleksa Bečić, zajedno sa Demokratskom partijom socijalista, najveći su protivnici protesta koje je Demokratski front (DF) zakazao za 27. septembar, smatraju u DF-u.

Demokrate su ranije ocijenile da najavljeni protesti ne predstavljaju proteste opozicije, već promotivne skupove DF-a koji su im, kako su ocijenili, potrebni radi interne rehabilitacije što je potpuno legitimno.

DEMOKRATE NEĆE NA PROTESTE: To je promotivni skup Demokratskog fronta

U DF-u, prema riječima funkcionera Jovana Vučurovića, shvataju ogroman strah DPS-a od protesta, ali im je pomalo nejasno zašto strah pokazuju i pojedini opozicionari.

“Među kojima se naročito ističe lider demokrata, jer bi bilo prirodno da, ako je opozicija, bude dio tih dešavanja, a ne da manirima tajne policije, pokušava da minira jednu konkretnu antirežimsku akciju”, naveo je Vučurović u izjavi dostavljenoj agenciji Mina.

On je rekao da bi političkim laicima možda bila čudna “takva idila” između vlasti i jedne opozicione stranke, ali da je u Crnoj Gori više puta viđena ovakva kolaboracija sa DPS-om.

Vučurović je kazao da je sada situacija ozbiljnija jer je to dosad jedan od najpodmuklijih napada na ideju protesta, i to od jedne opozicione’’ partije.

“Taj lider je, inače, postao poznat po tome što se “hrani” namještenim anketama, u kojima su, po pravilu, od političkih aktera “najpopularniji” DPS Mila Đukanovića i koje “naglo” podižu procenat pristalica NATO-a”, smatra Vučurović.

On je ocijenio da je cilj tih, kako je naveo, lažnih anketa, koje plaćaju DPS i ambasada jedne zapadne države, i da se pokuša naškoditi iskrenim antirežimskim snagama u Crnoj Gori, a da se u prvi plan istaknu neke novoosnovane i manje značajne opozicione stranke, koje su zadužene za to da obesmišljavaju i opstruiraju opozicionu borbu.

“Bečić je jedna od istaknutijih figura u toj igri, a ovaj posljednji napad na DF govori koje su njegove prave namjere”, rekao je Vučurović.

On je kazao da posebno djeluje komično uporno pozivanje demokrata na svoje ime i držanje moralnih pridika, a sa druge strane su, kako je rekao, na ne baš najmoralniji način došli do mandata koje ne žele da vrate Socijalističkoj narodnoj partiji, a i još ponečega o čemu javno govore opštinski odbori SNP-a.

“Napad “demokrata” na DF i ideju protesta shvatićemo, ipak, kao manjak političkih ideja i aktivnosti, koje se u njihovom slučaju svode na dijeljenja bombona od plaže Mogren do hotela u Kolašinu”, poručio je Vučurović.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button