DF: Tražićemo novog premijera ili prelaznu Vladu do novih izbora - Volim Podgoricu

DF: Tražićemo novog premijera ili prelaznu Vladu do novih izbora

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević tražiće na sjutrašnjem sastanku lidera parlamentarne većine da se postigne sporazum o novoj vladi sa novim premijerom na bazi izborne volje građana, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede saopštilo je da, ukoliko se ne postigne dogovor o novoj vladi, da će onda predložiti prelaznu vladu koja bi pripremila parlamentarne izbore uključujući i dogovor o izbornim uslovima.

“Ne insistiramo da premijer bude iz DF-a, može da bude i iz GP URA ili Demokrata, ali Krivokapić nema našu podršku”, rekao je Pobjedi izvor blizak vrhu DF-a.

U DF-u vjeruju ipak da će zbog odbijanja Demokrata i Ure da se zamijeni premijer Krivokapić teško biti postići bilo kakav dogovor.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da su izbori jedino fer i održivo rješenje ako se ne postigne dogovor o novoj vladi.

“Ukoliko Demokrate, koje su u tihoj koaliciji sa Krivim i Ura, koja je dio Vlade, ne prihvate pošteni dogovor o novoj vladi, DF je trebao da bojkotuje Vladu i da ne glasa ni za jedan njen prijedlog. Tako bi se stvorila kriza parlamenta i onemogućio Bečić da sa devet poslanika ucjenjuje 26 poslanika koalicije ZBCG i sprečava neophodne reforme u demontaži DPS režima”, rekao je Medojević.

 

Prema njegovim riječima, ako Aleksa Bečić i Vijesti i dalje podržavaju “krivu Vladu” i ne žele dogovor o novoj vladi na bazi izbornog rezultata, da treba rješavati političku krizu formiranjem vlade izbornog povjerenja.

“Ta vlada treba da uradi sljedeće stvari: organizuje tradicionalni popis i očisti birački spisak od fantom birača, postavi novi menadžment RTCG koji neće biti pod kontrolom nijedne partije, a posebno DPS-a i izabere nezavisnog i nepristrasnog SDT-a koji će spriječiti izborne krađe i kupovinu birača u kampanjama”, navodi Medojević.

Napominje da vladajuća većina mora da se dogovori o trajanju Vlade.

“Parlamentarna većina treba da se dogovori o trajanju takve vlade, ali ne duže od godinu dana, jer smo dovoljno dragocjenog vremena izgubili. Ova neviđena politička prevara birača i izdaja je ostavila krivu Vladu i bez zrnca političkog legitimiteta, a nakon smjene Leposavića i bez podrške u parlamentu”,  zaključio je Medojević.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić zakazao je za danas u 10 sati sastanak sa predstavnicima parlamentarne većine, ali je pitanje ko će mu doći na sastanak, tvrde dva izvora Pobjede.

Krivokapić je razgovor unutar parlamentarne većine najavio ranije, a da je sastanak zakazan za danas tvrdi i Televizija Vijesti.

“Mandić, Medojević i Knežević neće doći sigurno, dok je predsjednik SNP-a Vladimir Joković najavio da će premijera zamoliti da sastanak u četvrtak ima veći prioritet jer se radi o pokušaju dogovora parlamentarne većine”, kazao je izvor.

Juče iz kabineta premijera nije bilo moguće dobiti bilo kakvu potvrdu o sastanku.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com