DIREKTOR FAJZERA TVRDI: Ovo je posljednji talas pandemije koji uvodi epidemiološke mjere

Direktor Fajzera Albert Borla očekuje da je u toku posljednji talas pandemije koronavirusa zbog kojeg se uvode restriktivne epidemiološke mjere.

To je izjavio za francusku televizijsku stanicu BFM naglasivši da će koronavirus još godinama postojati, kao i da su vakcine protiv koronavirsa, koje proizvodi i Fajzer, sigurne i učinkovite za djecu.

On i Stefan Bansel, direktor farmaceutske kompanije Moderna koja takođe proizvodi vakcine, su prošle sedmice podsjetili da rade na vakcinama koje će isključivo biti protiv omikron soja koronavirusa. U Fajzeru očekuju da će u tome uspjeti do marta ove godine, dok u Moderni očekuju da će takvu vakcinu napraviti do jeseni.

Borla je izjavio da još nije potpuno jasno da li se potrebno vakcinisati četvrtom dozom. Studija izraelskog Medicinskog centra Sheba je pokazala da vakcinacija četvrtom dozom povećava količinu antitijela.

Glavni američki infektolog Entoni Fauči je danas istakao da je još rano govoriti o tome da li se zaista okončava pandemija, odnosno počinje endemija, prenosi Jerusalem Post.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com