Djeca nisu gledala sukob nastavnica - Volim Podgoricu

Djeca nisu gledala sukob nastavnica

Direktorica Osnovne škole “Veljko Drobnjaković” u Risnu Marija Ćirković tvrdi da djeca nijesu prisustvovala sukobu između dvije nastavnice te ustanove krajem decembra, jer se incident dogodio nakon sjednice Nastavničkog vijeća.

”Ne stoji navod da se incident desio pred učenicima i da su oni svjedočili bilo kakvom obliku nasilja”, kazala je Ćirković.

Ona je kazala da škola u Risnu broji 230 učenika i da od osnivanja njeni đaci ostvaruju zavidne rezultate na literalnim konkursima, likovnim takmičenjima, takmičenjima u programiranju i sportskim aktivnostima.

”Saradnja sa lokalnom zajednicom je jedna od prepoznatljivosti škole. Učestvujemo na raznim manifestacijama, a posebno ističem angažovanje učenika na humanitarnim bazarima, kao i saradnju sa Domom za stare Grabovac. Za te uspjehe jednako su zaslužni i nastavnici koji su u potpunosti posvećeni svojoj profesiji”, tvrdi Ćirković.

”Vijesti” su u subotu objavile da su se u Osnovnoj školi “Veljko Drobnjaković” u Risnu sukobile dvije nastavnice. Jedna od njih navodno je i fizički nasrnula na koleginicu, a o tom događaju obaviještena je Prosvjetna inspekcija i Ministarstvo prosvjete. Uprava škole je protiv jedne od nastavnica pokrenula disciplinski postupak.

Jedna od nastavnica koleginicu je prijavila i policiji. Direktorica tvrdi da policija ovim povodom nije posjetila tu školu, “niti je imala ulogu arbitra”.

Ćirković je, između ostalog, kazala i da prosvjetni radnik danas ne uživa poštovanje koje zaslužuje i koje mu pripada, ali da društvo treba da bude dovoljno osviješćeno da ih zaštiti i pruži im uslove za neometan rad.

”Škole su ogledalo socijalnih prilika, pa tako i Osnovna škola ‘Veljko Drobnjaković’ prolazi kroz promjene, a sve u cilju poboljšanja vaspitno – obrazovnog programa. Želim da vjerujem da smo sve bliži školama koje njeguju empatiju, saradnju i zdravu kompetitivnost”, zaključila je Ćirković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com