ĐUKANOVIĆ UPUTIO TELEGRAM “Vijek za nama će se pamtiti i kao vijek Veljka Bulajića” - Volim Podgoricu

ĐUKANOVIĆ UPUTIO TELEGRAM “Vijek za nama će se pamtiti i kao vijek Veljka Bulajića”

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Veljka Bulajića njegovoj porodici ističući da će se vijek za nama po mnogo čemu pamtiti i kao vijek Veljka Bulajića.

“Sa iskrenom tugom primio sam vijest o smrti vašeg dragog supruga, roditelja i djeda Veljka Bulajića, jednog od najvećih filmskih reditelja na ovim prostorima, i najpoznatijih Crnogoraca novijega doba”, napisao je Đukanović u telegramu.

Bio je, kako je istakao, jednako jugoslovenski, kao i crnogorski, i hrvatski neumorni umjetnički stvaralac, decenijama u samom vrhu evropske i svjetske kinematografije.

“Kao što je s mladalačkim žarom i crnogorskim slobodarskim nervom ušao u partizanske redove da se bori protiv fašizma, sa istim takvim entuzijazmom je kod svjetski poznatih imena učio rediteljski zanat, da bi stvaranjem filmskih remek djela proslavio i ovjekovječio narodnooslobodilačku borbu jugoslovenskih naroda i njihovu zajedničku domovinu Jugoslaviju”, istakao je Đukanović.

Kako je naglasio Đukanović, pored impresivne rediteljske karijere, Veljko Bulajić ostaće upamćen i kao jedan od najviđenijih građana Hrvatske u kojoj je proveo najveći dio svog života.

“Volio je Hrvatsku jednako kao svoju Crnu Goru, u kojoj je najmanje živio, ali je uvijek živio s njom, s njenim ljudima, njenim problemima i izazovima. Bio je jedan od najzaslužnijih za normalizaciju i osavremenjavanje odnosa između Crne Gore i Hrvatske nakon krvavog raspada Jugoslavije, jedan od ljudi koji je svojom neiscrpnom energijom, dobronamjernošću, iskustvom i ugledom značajno doprinio i našem izvinjenju Hrvatskoj. Vijek za nama će se po mnogo čemu pamtiti i kao vijek Veljka Bulajića”, navodi se u telegramu koji je uputio Đukanović.

Poručio je da će ga pamtiti i kao dugogodišnjeg iskrenog prijatelja, koji je bio dragocjeni sagovornik na sve teme, s nesebičnom podrškom nezavisnosti Crne Gore i njenom strateškom državnom kursu, i meni lično.

“Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća”, napisao je Đukanović.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com