ĐUROVIĆ: Lokalne samouprave da osmisle programe kojima će privući goste - Volim Podgoricu

ĐUROVIĆ: Lokalne samouprave da osmisle programe kojima će privući goste

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović poručio je predstavnicima lokalnih samouprava da u susret predstojećoj zimskoj turističkoj sezoni osmisle programe kojima će privući goste, sa fokusom na period van glavne turističke sezone.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT), Đurović je na sjednici Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističkih sezona, kazao da su prema podacima Centralne banke Crne Gore prihodi od ino turizma u prva dva kvartala ove godine iznosili su oko 238 miliona eura.

Što je za 106 odsto više u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, odnosno na nivou 93,3 odsto od ostvarenog prihoda u istom periodu 2019.- istakao je Đurović.

Đurović je podsjetio da je, prema podacima Monstata, turistički promet za prvih sedam mjeseci ove godine bio za 78,8 veći u odnosu na odgovarajući period prošle godine, a na nivou od 90 odsto u odnosu na sedam mjeseci 2019. godine.

“Posebno mi zadovoljstvo čini da smo ostvarili dobre rezultate u opštinama na sjeveru. Žabljak i Kolašin, kao nosioci turizma sjevernog dijela Crne Gore, za sobom imaju veoma uspješnu sezonu”, rekao je Đurović.

Crna Gora, kazao je, postepeno postaje turistička destinacija koja nije samo prepoznatljiva po suncu i moru, već i po drugim segmentima turističke ponude prostorno vezane za sjeverni region.

“Valorizacijom potencijala sjevera doprinosimo smanjenju regionalnog turističkog disbalansa”, objasnio je Đurović.

On je rekao da je uspješnosti sezone na sjeveru doprinijela i kampanja “Osjeti Crnu Goru – Feel Montenegro”, projekat kroz koji je Vlada Crne Gore podržala brojne manifestacije širom zemlje sa 80 hiljada eura.

“Đurović je pozvao predstavnike lokalnih samouprava da u susret predstojećoj zimskoj tuirstičkoj sezoni osmisle programe kojima će privući goste, sa fokusom na period van glavne turističke sezone, a sve u pravcu ostvarenja glavnog cilja, a to je da Crna Gora postane odgovorna, zelena i inovativna cjelogodišnja destinacija”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com