DODIK: Ili vratite BiH na Ustav ili je neće biti - Volim Podgoricu

DODIK: Ili vratite BiH na Ustav ili je neće biti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Gacku da Bosne i Hercegovine neće biti, ako ta država ne bude funkcionisala na ustavnoj strukturi.

“Ono što imamo danas je nametnuto mimo Ustava i volje, prije svega, nas (Republike Srpske). Sada je vrijeme da napravimo reviziju. Ili vratite BiH na Ustav ili je neće biti“, rekao je Dodik, prenijela je Radio-televizija RS (RTRS).

On je istakao da to „nije secesija, već traženje ustavne zemlje“.

“Vratite zemlju na ustavnu strukturu. Ako nije na ustavnoj sturkturi, ona neće opstati“, kazao je Dodik.

Komentarišući rezoluciju Organizacije islamske saradnje o BiH u kojoj se odbacuju zaključci, izjave i aktivnosti kojim se, kako je navedeno, potkopavaju nadležnosti BiH, on je naglasio da je stav RS „bez obzira na silne rezolucije, deklaracije i zauzimanje stavova“, rekao je Dodik.

On je dalje naveo da „očigledno svi imaju pravo da govore o BiH, dok samo Republika Srpska ne smije reći šta misli“.

“Moram da kažem da, ukoliko BiH ne bude ustavna, neće je ni biti. Džaba im islamske deklaracije, džaba im deklaracije EU, džaba im američka administracija“, istakao je Dodik.

Dalje je rekao da suverenitet imaju entiteti, a ne država BiH, ocijenivši da se suverenitet BiH pokušava „pribaviti otimanjem imovine Republici Srpskoj“.

“BiH nema suverenitet, a odluke donete na zajedničkom nivou nemaju obavezujuću snagu za entitete“, zaključio je Dodik.

(Agencije)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com