DOKIĆ: O blokadi saobraćajnica nakon sjednice Vlade u četvrtak - Volim Podgoricu

DOKIĆ: O blokadi saobraćajnica nakon sjednice Vlade u četvrtak

Iz Udruženja Klaster prevoznici Crne Gore očekuju da će na sljedećoj sjednici Vlade u četvrtak ministar finansija Aleksandar Damjanović naći način da obezbijedi novac za autobuske prevoznike koji im je obećan sporazumom sa bivšim ministrom finansija. U suprotnom ne isključuju i mogućnost blokade saobraćajnica.

Kako je kazao predsjednik Klastera Davor Dokić, u Jutarnjem programu TVCG, imaju obaćanje ministra Damjanovića koji je do sada ispunjavao ono što je rekao.

“Isplaćene su dvije rate za pomoć, po 500 eura po vozilu, a ostale su još četiri rate. Ukoliko nam se ne izađe u susret članovi klastera će donijeti odluku o eventualnoj blokadi saobraćajnica”, naglašava Dokić.

Napominje da ovo nije velika grana privrede, ali je značajna, i mnoge firme bez pomoći države će se ugasiti.

Ističe da im je 2019. bila povoljna za poslovanje, ali su nastupile tri loše godine posebno 2022. sa ratom u Ukrajini, zabranom letova iz Rusije, a sa oba tržišta su dolazili klijenti i činili gotovo 50 odsto putnika.

“Nemamo zamjenu sa drugim tržištima i uz ovolike cijene goriva, poslovanje je neodrživo bez pomoći države”, naglašava Dokić

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com