DONACIJA MCP: Kovid odjeljenju zlatnik Svetog Petra i 1.000 eura

Starješina Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici otac Dragan Mitrović, danas je u ime Mitropolije crnogorsko-primorske odlikovao Internu kliniku Kliničkog centra Crne Gore KCCG zlatnim likom Svetog Petra drugog Lovćenskog Tajnovica, u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima koji daju doprinos kako bi se izborili sa virusom Kovid 19. Mitropolija je KCCG donirala i hiljadu eura.

“Božjom milošću, pravoslavni episkop Budimljansko-nikšićki, administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije, odlikuje zlatnim likom Svetog Petra drugog Lovćenskog Tajnovica, kovid Odjeljenje interne klinike Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, zato što su svojim služenjem u vrijeme pandemije novog korona virusa svakodnevno, rizikujući sopstvene živote, potrudili se da ispune Hristove riječi. Od ove ljubavi niko nema veće da ko život svoj položi za prijatelje svoje. Dana, u prestolnom gradu Cetinju, o bogojavljanju 2021. godine, s Božjim blagoslovom, episkom Budimljansko-nikšićki Joanikije”, navodi se u zahvalnici.

Vršilac dužnosti direktora Interne klinike Đorđije Krnjević se zahvalio na donaciji u ime Interne klinike, i u ime kompletnog Kliničkog centra.

“Ovo su, kao što svi znamo, jako teška vremena, kako za državu, tako i za naš narod, pogotovo za naše pacijente. Među njima ste bili i vi. Na žalost, neki više nisu sa nama, i mi ih se sa pijetetom sjećamo. Teška vremena iziskuju i jake i hrabre ljude. Mi se trudimo da budemo takvi i da u ovim vremenima odolimo izazovu. Takvi kakvi jesmo, dakle, bez straha, i te kako žudimo ponekad i za toplom riječju, za solidarnošću, za nekim gestom koji ste upravo danas vi upriličili sa ovom donacijom. Hvala Vam na tome i hvala što ste mislili na nas”, rekao je Krnjević.

Kazao je i kako se još jednom pokazalo da je Mitropolija uz svoj narod i u ovim teškim vremenima.

“Svaka pomoć je dobrodošla i ja Vam se toplo zahvaljujem u ime svih nas zaposlenih u Kliničkom centru”, poručio je Krnjević.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button