DPS: Andrija Mandić u Beogradu dobio političku amneziju - Volim Podgoricu

DPS: Andrija Mandić u Beogradu dobio političku amneziju

Andrija Mandić kad zasjedne na stolicu na kojoj je Vučić sjedio, i pokuša da se u najboljem svjetlu predstavi građanima Srbije, očigledno od treme dobije političku amneziju, saopštili su danas iz Demokratske partije socijalista (DPS) komentarišući gostovanje lidera Nove srpske demokratije (NSD) na jednoj srpskoj televiziji.

MANDIĆ: Spajić nema ni teoretske šanse da formira vladu, sledeće sedmice će sve biti jasno

“Zato za sebe kaže da je patriota, iako je državu u kojoj je rođen nazivao „majmunolikom tvorevinom“, a svaki put kada se odlučivalo o interesima Crne Gore, zastupao je tuđe, i to po pravilu onih država koje su ga instruirale i plaćale”, navode u saopštenju.

Iz DPS-a dodaju da je sasvim nevješto Mandić pokušao da opravda svoje služenje Rusiji.

“Njegovo sluganstvo je išlo dotle da je Vladimiru Putinu poručio kako je prvi čovjek Rusije, zapravo predsjednik „većinske Crne Gore“. Takvo otvoreno podaništvo i sluganstvo savremena politika nije zabilježila. Zaboravio je Mandić i kada je išao po mišljenje u Rusiju u vezi sa referendumom o NATO članstvu i kada je prizivao sukobe u Crnoj Gori sa televizija ruskih tajkuna; zaboravio je da je pravio šator-proteste po nalozima koje je iz Rusije dobio, ne bi li zaustavio članstvo Crne Gore u najvećem bezbjednosnom savezu. Uostalom, zbog pokušaja da se destabilizuje Crna Gora i podvede pod ruski imperijalni kišobran, Mandić je optužen i tim povodom mu se sudi”, ističu iz DPS-a.

Poručuju da ih ne zanimaju njegovi tajni i javni pregovori o ulasku u vladu, trgovine koje su se, kažu u DPS-u, sa pijaca prebacile na WhatsApp grupe.

“Ti koji su sa njim pregovarali, kažu da je Mandiću cilj da uđe u vladu da bi rasprodavao strateške resurse naše države, Srbiji?! Vjerovatno je to mjera patriotizma Andrije Mandića, koji je regrutovan i plaćen za širenje „srpskog sveta“ i destabilizaciju Crne Gore. Zato se Andrija Mandić nije libio da izmišlja i falsifikuje podatke o ugroženosti Srba i uputi „molbu“ Vladi Srbije, da pred stranim diplomatama zastupa prava građana Crne Gore”, naveli su u saopštenju.

Demokratska partija socijalista, i njen dugogodišnji predsjednik Milo Đukanović ostali su, smatraju u toj partiji, očigledno traumatična tačka Andrije Mandića, i priviđaju mu se redovno, a posebno u Beogradu.

“Priznajemo, krivi smo jer nijesmo Mandiću dozvolili da sprovede naloge koje je za sve ove godine svoje političke karijere dobijao, a čiji cilj nije ni skrivao – ukinuti državnost Crne Gore i pripojiti je Srbiji. Koju god poziciju budemo zauzimali na političkoj sceni Crne Gore, nećemo dozvoliti da se Mandićev plan koji je napokon postao svima očigledan, realizuje na štetu naše države i njenih građana”, zaključili su iz DPS-a.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com