DPS: Članice Alijanse bile učesnice obuke na temu zaštite životne sredine i ekološkog upravljanja - Volim Podgoricu

DPS: Članice Alijanse bile učesnice obuke na temu zaštite životne sredine i ekološkog upravljanja

Članice Alijanse žena Demokratske partije socijalista Crne Gore, Nada Drobnjak, Jovana Draganić i Almasa Zejnelagić, bile su učesnice obuke “Ekološko upravljanje i politike životne sredine” koju je prethodne nedjelje organizovao Nacionalni demokratski institut u Crnoj Gori – NDI.

“Cilj ove obuke je bio da se identifikuju prilike i najbolji načini za stavljanje fokusa na zaštitu životne sredine i ekološko upravljanje u Crnoj Gori, kao i da se razmijene informacije o potrebama građana i građanki kad je riječ o ekološkim pitanjima kako bi partije mogle ponuditi najbolje politike koje bi odgovorile na njihove zahtjeve”, saopšteno je iz DPS-a.

Tokom obuke obrađivani su međunarodni i nacionalni zakonski okviri iz ove oblasti uz primjere dobre prakse, sa akcentom na unaprjeđenje Programa političkih partija u oblasti zaštite životne sredine.

Obuku je vodila Liliana Popovska, nekadašnja poslanica u Parlamentu Sjeverne Makedonije i bivša predsjednica partije DOM – Demokratska obnova Makedonije, prve parlamentarne zelene partije u Sjevernoj Makedoniji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com