DPS: Današnjim odnosom predstavnika vlasti prema epidemiji, potpuno urušen autoritet zdravstvenih vlasti

Danas su u Beranama premijer i članovi Vlade grubo prekršili sve epidemiološke mjere koje su prethodno propisali građanima, i u potpunosti urušili svoj i autoritet zdravstvenih vlasti u Crnoj Gori, saopštili su iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.

“Slika na kojoj se tiskaju predsjednik Vlade, njegovi ministri i poslanici vladajuće većine, kao i video snimak na kojem premijer Krivokapić, uzgred nevakcinisan, koristi kašiku za pričest u jeku epidemije u zemlji za rekordnim brojem zaraženih, najbolje govori ko čini ovu Vladu”, naveli su u saopštenju.

Iz DPS-a ističu da današnji skandalozni događaj, uključujući, kako kažu, i prenos vjerskog obreda na Parlamentarnom kanalu u sekularnoj, građanskoj državi, “potpuno je ogolio sistem vrijednosti koji zastupa aktuelna vlast”.

“Građani ne mogu u pekaru po hljeb, bez maske i potvrde o vakcinaciji, a premijer i ministri mogu, i to na crkvene svečanosti koje se snimaju kamerama Javnog servisa, da bodu oči građanima. Oni koji treba najviše da vode računa o zdravlju građana, pretvorili su jedan vjerski čin u epidemiološku bombu. Svjesno su srušili zdravstveni sistem i potpuno izgubili legitimitet i pravo da traže od građana da poštuju mjere”, dodali su iz DPS-a.

Zbog svega navedenog, kako navode, traže ostavku ministarke zdravlja jer je, kažu, današnji događaj najbolji dokaz da ona i njen tim, nijesu u stanju da sprovedu zdravstvene mjere ni u svom najbližem okruženju.

“Od danas više ne postoji građanin Crne Gore kome nije jasno, da je za ovu Vladu vjerski fanatizam važniji od pokušaja suzbijanja epidemije i spašavanja ljudskih života”, zaključuju u saopštenju DPS-a.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com