“DPS MAFIJA U TEŠKIM PROBLEMIMA” Medojević tvrdi da je istraga u Turskoj došla do krucijalnih dokaza protiv narko klana - Volim Podgoricu

“DPS MAFIJA U TEŠKIM PROBLEMIMA” Medojević tvrdi da je istraga u Turskoj došla do krucijalnih dokaza protiv narko klana

Prema prvim rezultatima istrage oko likvidacije Jovana Vukotića, istražioci su došli do čvrstih dokaza o postojanju zajedničkog djelovanja crnogorskog i turskih narkokartela u pripremi, organizaciji i izvršenju ovog teškog krivičnog djela, tvrdi lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.
Naime, kako dodaje, u toku sprovođenja pretresa na 22 lokacije, i specijalne policijske jedinice su pronašle 104 materijalna dokaza koji uključuju:
1. Nelegalno oružije, sa pancirnim mecima
2. Veći broj običnih i kripto telefona koji sadrže komunikacije između lica.
3. 2 lap top uređaja, na kojima se nalaze izvještaji o kretanjima lica koje je bilo meta ovog napada.
4. 3 aktivna i 2 neaktivna GPS sistema namjenjenih za praćenje vozila, sa magnetim kutijama, koja se lijepe ispod automobila, koja mogu poslužiti i kao kutije za eksplozivne naprave.
5. Veću količinu novca u različitim valutama. Evro, dolari, turske lire.
6. Manju količinu opojnih droga, kokain, heroin i marihuana.
7. Tokom samog pretresa jedan crnogorski državljanin je policiji izjavio da želi da bude zaštićeni svjedok, i da je u strahu za svoj život, morao da bude učesnik u izvršenju krivicnih djela, pri tome u trenutku hapšenja crnogorski državljanin nije znao za koje tačno djelo ga hapse.
8. Drugi Crnogorski državaljanin je tražio da u toku pretresa, i tokom pretresa na pretresu bude prisutna AMBASADA CRNE GORE, i neko od zvaničnih predstavnika CRNOGORSKE DRŽAVE, jer kao strani državljanin, kako je rekao, ima pravo na to. Takođe, tokom saslušanja u policiji je više puta zahtjevao prisustvo amasadora.
9. Među digitalnim forenzičkim dokazima, je pronađeno ugovaranje ubistava, i dokazi o ugovaranju i načinu isplate za izvršenje krivičnih djela i to 300.000 EUR, 900.000EuR, 900.000 EUR. Ukupno 2,1 Milion EUR. Još uvijek se dešifruje jedan broj uređaja, postoji osnovana sumnja, da su Crnogorski državaljani sa Turskim partnerima u kriminalu, dogovarali razmjenu kokaina i heroina, ili kokaina u zamjenu za likvidacije ne samo na teritoriji Turske, nego i na teritoriji drugih država.
Zaplijenjeno je i 19 motornih vozila, automobila i motora, koji se trenutno vještače.
Medojević kaže da turska policija podrobno istražuje veze crnogorskih i turskih narko kartela, već duže vrijeme jer je registrovano da turski narko bosovi koriste Crnu Goru kao sigurnu teritoriju za bjekstvo iz Turske i za svoje kriminalne poslove.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com