DPS O CG DELEGACIJAMA U NJUJORKU: Ni najveće zemlje nemaju delegacije od 20 ljudi, urušavanje ugleda CG - Volim Podgoricu

DPS O CG DELEGACIJAMA U NJUJORKU: Ni najveće zemlje nemaju delegacije od 20 ljudi, urušavanje ugleda CG

Odluka Dritana Abazovića da pored predsjednika Crne Gore i njegove izuzetno brojne čak devetočlane delegacije iz kabineta, na sjednicu Skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku ide i on sa svojom šestočlanom, skandalozna je zloupotreba pozicija i bezobzirno arčenje novca svih građana naše države, poručuju iz Demokratske parrije socijalista.

U ovoj partiji podsjećaju da je prošle godine Abazović tada sa desetočlanim timom iz svog kabineta, u tehničkom mandatu, boravak u Njujork koristio za ličnu samopromociju tako što je paradirao, zabavljao se, vozio bicikl, pokazujući malograđansku i nezrelu stranu sopstvene ličnosti i karaktera.

NA SKUPŠTINU UN U NJUJORK IDU MILATOVIĆ I ABAZOVIĆ Predsjednik CG: To unosi zabunu i neozbiljno je

“Nakon te prošlogodišnje vladine ekskurzije po Njujorku njenom Generalnom sekretarijatu uputili smo zahtjev da upoznaju javnost sa svrhom putovanja premijera u tehničkom mandatu u SAD, ulogom svakog pojedinačnog člana delegacije, kao i sredstvima koja su tom prilikom utrošena. Međutim, kako njihov odgovor nikada nije dostavljen, a građani nijesu udostojeni informacije kako se i zašto troši njihov novac, ove godine je “nonšalantno” nastavljena praksa zloupotrebe službenog položaja”, navode iz DPS-a.

Osim što, kako navode, nemilice troši novac iz državnog budžeta, ovaj incident predstavlja veliku blamažu za našu državu.

“Ako se sabere broj članova dvije delegacije koju čine premijer i predsjednik države, sa brojnim članovima  njihovih kabineta, plus crnogorski predstavnici koji u stalnoj misiji borave u Njujorku, dolazi se do frapantnog broja od preko 20 članova?! Tako će država koja ima velike probleme sa siromaštvom, nezaposlenošću, životnim standardom građana, imati najbrojniju delegaciju i troškove koje ni najbogatije države neće sebi dozvoliti”, dodaju u DPS-u.

Pored toga što će crnogorske dvije delegacije djelovati tragikomično pred našim međunarodnim partnerima, njihova brojnost, kako naglašavaju iz DPS-a, doprinijeće dodatnom urušavanju godinama mukotrpno građenog međunarodnog ugleda i reputacije Crne Gore.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com