DPS Šavnik: Skandalozno da Koprivica, Šaranović i Demokrate ne osuđuju opstrukcije izbornog procesa u Šavniku

Umjesto što konstatuje da izborni turizam “potkopava demokratiju, pravni saobraćaj i urušava Ustavom garantovana prava građanima”, od Moma Koprivice, njegovog kolege Danila Šaranovića, ali i generalno od partije koju predstavljaju, niti danas niti evo već sedam nedjelja koliko traju izbori u Šavniku, nijesmo čuli ni riječ osude za opstrukcije izbornog procesa u našoj opštini, saopšteno je iz Opštinsog odbora DPS Šavnik.

Kako su naveli, očigledno je da oni u vršenju krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore, a koje dolazi od strane njihovog koalicionog partnera DF-a, ne vide ništa sporno.

“Kakve god bile partijske kalkulacije, skandalozno je danas već 47. dan ćutati na suspendovanje elementarnog Ustavom zagarantovanog prava naših sugrađana i njihovo onemogućavanje da demokratski izaberu svoje predstavnike u lokalnom parlamentu”, navodi se u saopštenju.

Zbog toga se, ističu, i pitaju, zar su bilo kakvi interesi, postkoalicione saradnje i nekakve funkcije, vrijedni kompromisa i zabijanja glave u pijesak pred sabotažama, destrukcijama i primitivizmom onih koji osim pravnog sprovode i fizičko nasilje nad građanima naše opštine.

“Ko god sebe svrstava na stranu onih koji besprizorno siluju demokratiju u Šavniku, sudjelnik je u nedozvoljavanju našim sugrađanima da slobodno izraze svoju biračku volju”, ocjenjuju iz Opštinskog odbora DPS Šavnik.

Zato je, poručuju, žalosno da Demokratska Crna Gora svrstava sebe u partiju potlačenu DF-u, umjesto da rade i djeluju u pravcu dalje izgradnje pristojne, evropske Crne Gore koja je bila sve samo ne ovo što je postala zadnje dvije i po godine – talac tuđih interesa.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com