DPS: Zdravstveni sistem u Crnoj Gori na najlošijem nivou u svojoj istoriji - Volim Podgoricu

DPS: Zdravstveni sistem u Crnoj Gori na najlošijem nivou u svojoj istoriji

Zdravstveni sistem u Crnoj Gori je na najlošijem nivou u svojoj istoriji: u bolnicama nema ljekova za najteže onkološke bolesnike, nedostaju osnovna sredstva za rad, sistem zakazivanja je doživio kolaps, liste čekanja su najduže od kada se vodi evidencija, bivša ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je ugasila transplantacioni sistem, ministar zdravlja Vlade u tehničkom mandatu Dragoslav Šćekić je učestvovanjem u ukidanju obaveznog zdravstvenog osiguranja zadao završni smrtonosni udarac resoru na čijem je čelu, saopšteno je iz DPS Komisija za zdravstvo.

“Kao vrhunac, danas smo dobili i zvaničnu potvrdu da od subote, 1. oktobra prestaje isporuka određenih ljekova namijenjenih za izdavanje za račun Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) od strane nekoliko proizvođača”, navodi se u saopštenju.

Dakle, didaju, osim što su građani prinuđeni da sve više usluga dobijaju van javnih zdravstvenih ustanova i za to plaćaju, od sada će im tek mali broj ljekova biti dostupan “na recept”.

“Svjesni smo neznanja, nestručnosti ali i loše namjere aktuelne vladajuće garniture u vođenju države. To nam svakodnevno dokazuju svojim postupcima. Međutim, ne želimo da vjerujemo da se iza ovakvog katastrofalnog stanja u zdravstvu krije loša namjera. Zato očekujemo da se nadležni u sistemu zdravstva obrate javnosti, pojasne novonastalu situaciju i šta mogu građani do očekuju u predstojećem periodu. Lijeka za naše zdravstvo nema dok su donosioci odluka neznaveni, pa ih zato čeka neminovna politička kazna od strane građana. Ubrzo će sigurno uslijediti i neke druge kazne za brojna nepočinstva koja su počinili”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com