Državni sekretar SAD Entoni Blinken pozvo Milatovića u posjetu Vašingtonu - Volim Podgoricu

Državni sekretar SAD Entoni Blinken pozvo Milatovića u posjetu Vašingtonu

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović dobio je poziv državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Entonija Blinkena da posjeti Vašington, saopšteno je iz Milatovićevog kabineta.

 Milatović dobio poziv državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Entonija Blinkena da posjeti Vašington

U pismu zvanične čestitke povodom stupanja na dužnost Predsjednika Milatovića, Blinken je poručio da rat u Ukrajini traži aktivnu posvećenost svih NATO saveznika da se ojača kolektivna sigurnost, bezbjednost i stabilnost.

“Ključ ovog poduhvata je kompletiranje procesa evropskih integracija na Zapadni Balkan- gdje Crna Gora može da igra odlučujuću ulogu. Predsjednički izbori u aprilu pokazali su da Vaši građani žele ubrzanje evropskog puta države, i da budu dio Evrope koja je cjelovita, slobodna, prosperitetna i bezbjedna. Radićemo sa Vama da produbimo jako američko- crnogorsko partnerstvo, koje ima korijene u našim zajedničkim vrijednostima. Primite moje najljepše želje i ohrabrenje da se suočite sa izazovima koji su pred Vama. Radujem se da Vas ugostim u Vašingtonu, kada obaveze to dozvole”, poručio je Blinken u čestitci.

Kako je saopšteno Milatović se zahvalio na pozivu državnog sekretara SAD-a i poručio da se raduje skorom odlasku u Vašington i susretu sa najvišim zvaničnicima te države, u cilju daljeg jačanja strateških političkih i ekonomskih veza.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com