Dukaj- Luciani : Osnaživanje sistema lokalne samouprave - Volim Podgoricu

Dukaj- Luciani : Osnaživanje sistema lokalne samouprave

Ministar javne uprave, Marash Dukaj sastao se sa direktoricom Kongresa lokalnih samouprava, Claudiom Luciani, na marginama Generalne skuštine Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope.

Ministar Dukaj je predstavljajući direktorici Luciani rad i prioritete Ministarstva javne uprave, naglasio važne oblasti i to Analizu funkcionisanja sistema lokalne samouprave, unapređenje Zakona o lokalnoj samoupravi i projektne aktivnosti za unapređenje digitalizacije na lokalnom nivou.

„Posvećeni smo procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori. Preduzimamo aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti jedinica lokalne samouprave, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima, te produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava“, kazao je ministar Dukaj.

Direktorica Luciani je pohvalila napore Ministarstva u osnaživanju sistema lokalnih samouprava u Crnoj Gori i istakla da je Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope u svom Izvještaju o primjeni Evropske povelje o lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori, identifikovao iste izazove u oblasti sistema lokalne samouprave. U tom smislu date su preporuke, koje mogu biti smjernice za novi pravni okvir u oblasti sistema lokalne samouprave.

Sagovornici su istakli da postoji prostora za intenzivniju saradnju i razmjenu najbolje prakse u oblasti uređenja sistema lokalnih samouprava.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com