DUŠKU ŠARIĆU UKINUT PRITVOR: Sud prihvatio jemstvo od 800.000 eura i odredio mu kućni pritvor s nanogicom - Volim Podgoricu

DUŠKU ŠARIĆU UKINUT PRITVOR: Sud prihvatio jemstvo od 800.000 eura i odredio mu kućni pritvor s nanogicom

Poslije tri mjeseca provedenih u pritvoru Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića, ubuduće će na suđenje u postupku za planiranje ubistva i diskreditaciju svedoka saradnika dolaziti od kuće.

Sudsko vijeće je odlučilo da optuženima Dušku Šariću i Milanu Vučiniću dosadašnje mjere pritvora zamijeni blažim, odnosno određivanjem kućnog pritvora uz jemstvo koje je njihova odbrana još ranije predlagala – za Šarića 800 hiljada eura, a za Vučinića 300 hiljada eura.

Ovo znači da će obojica iz pritvorskih jedinica izaći kada se formalno upiše hipoteka na nepokretnost.

Podsuetimo i Duško Šarić i Milan Vučinić predali su se srpskoj policiji 4. januara 2024, a do tada im se, kao optuženima u okviru kriminalne grupe Darka Šarića, sudilo u odsustvu i to u pomenutom postupku protiv Šarića i još 14 osoba koje se terete za planiranje ubistva i diskreditaciju svuedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Na prvom ročištu koje je održano nakon predaje Duška Šarića, on je pred sudom negirao izvršenje krivičnih duela za koja ga Tužilaštvo za organizovani kriminal optužuje.

U odbrani koju je iznosio kazao je da „ne priznaje navode optužnice“.

„Nisam učinio nijedno krivično duelo koje mi se stavlja na teret. Nije mi ni najjasnije kako sam se našao na optužnici. Nijesam radio nikakva krivična djela. Nisam član nikakve organizovane kriminalne grupe“, kazao je u svoju odbranu Duško Šarić i naveo koga sve od optuženih poznaje.

„Danilo Odović mi je bivši zet. Bojana Stanojkovića poznajem. Sa Aleksandrom Boškovićem se privatno družim nekoliko godina. Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića poznajem površno. Arso Šarić mi je rođak. Milana Vučinića poznajem dugi niz godina. Svjedoka saradnika Nebojšu Joksovića nisam mogao da diskreditujem, sa njim nemam nikakve veze, a i zašto bih ga diskreditovao kada je u to vrijeme Darko Šarić bio pravosnažno osuđen. Nisam postrekavao policijske službenike, nisam im obećavao ni davao nikakav novac, nisam im plaćao proslave ni ručkove. Od 1997. živim u Beogradu, imam četvoro djece, više puta sam podnosio zahtjev za državljanstvo, ali ga nikad nisam dobio“, naveo je Duško Šarić.

Podsjetimo, ovaj postupak se vodi zbog toga što Tužilaštvo tereti Darka Šarića i njegove saradnike za planiranje ubistva i diskreditaciju Nebojše Joksovića, koji je bio svjedok saradnik u postupku protiv Šarića za šverc kokaina.

Naime prema optužnici Šarić je napravio plan da se iz „bezobzirne osvete“ ubije Joksović, a kako njegovi saradnici u tome nisu uspjeli, Šarić je naložio diskreditaciju Joksovića. Cilj je bio da na taj način izgubi status svjedoka saradnika i to kroz navodno planiranje ubistva svog saradnika Gorana Nikolaševića, koji je Joksovića prijavio policiji. Tužilaštvo tvrdi da je sve bilo iscenirano.

Darko Šarić je to dogovarao dok je bio u pritvoru, sa svojim advokatom Dejanom Lazarevićem i drugim saradnicima putem „skaj“ aplikacije na kriptovanom telefonu, navodi se u optužnici.

I dalje je nepoznato kako je Darko Šarić mogao da koristi telefon dok je boravio u jednom od najstrože čuvanih pritvora u zgradi Specijalnog suda.

(N1 Beograd)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com