DVIJE RAKETE PALE NA POLJSKU: Poginulo dvoje, premijer sazvao hitan sastanak (FOTO)

Poljski premijer sazvao je hitan sastanak vladinog Komiteta za bezbj ednost i odbranu, saopštio je njegov portparol.

U selu Prževodov na poljskoj strani poljsko-ukrajinske granice u popodnevnim satima dogodila se eksplozija, a prema prvim informacijama dvije osobe su poginule.

Poljski portali pišu da su na licu mjesta vojska i policija, ali još uvek nije poznat uzrok eksplozije. Radio Lublin kaže da su dvije osobe poginule. Incident se dogodio u 15.40 časova.

Neki poljski mediji javili su da je do eksplozije došlo nakon pada projektila. Ova vest nije potvrđena.

Dvije zalutale rakete pale su u grad Przevodov u pokrajini Lublin na granici sa Ukrajinom. Udarili su u sušare za žito. Dvije osobe su poginule. Na licu mjesta su policija, tužilaštvo i vojska – nezvanično je preneo Radio ZET.

“Pojavile su se informacije da je premijer Poljske sazvao hitan bezbjednosni sastanak nakon što su dvije ruske rakete navodno pale u Pševodov, poljski grad 100 km od ukrajinskog grada Lavova. Prijavljeno je da su dvije osobe poginule”, napisao je Anton Gerašenko, savjetnik ministar unutrašnjih poslova Ukrajine.

Podsjetimo, danas popodne se dogodio jedan od najjačih ruskih raketnih napada na ukrajinske gradove. Napadnuti su Kijev, Harkov, Lavov i mnogi drugi gradovi.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com