Agencija za sprječavanje korupcije podnijela prijave protiv 11 partija - Volim Podgoricu

Agencija za sprječavanje korupcije podnijela prijave protiv 11 partija

U skladu sa zakonskim nadležnostima propisanim odredbama Zakona o sprječavanje korupcije, a u vezi primjene Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, prekršajni postupci pokrenuti su protiv: Građanske partije Crne Gore, Stranke srpskih radikala, Narodne stranke, Demokratske zajednice muslimana i bošnjaka u Crnoj Gori, Zelene partije Crne Gore, Demokratske stranke jedinstva, Demokratskog centra Boke, Srpske liste, Pokreta za Pljevlja, Radničke partije i Centralne albanske partije za integracije.

– Kaznenim odredbama članom 53 stav 1 tačka 4 propisano je da će se politički subjekat kazniti novčanom kaznom u iznosu od 10.000 eura do 20.000 eura za prekršaj, ako ne donese odluku o visini članarine za tekuću godinu, najkasnije do kraja januara tekuće godine i istu ne dostavi Agenciji. Podsjećamo da je Agencija 21. januara prije isteka zakonom propisanog roka, obavijestila sve političke subjekte na adresama iz Registra političkih partija MUP-a, da su dužni da postupe u skladu sa odredbama Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja – ističu iz agencije.

U saopštenju stoji i da sve odluke o članarini političkih subjekata koje su dostavljene Agenciji u skladu sa Zakonom su objavljene i dostupne na internet stranici Agencije www.antikorupcija.me

(Portal Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com