Inicirano uspostavljanje direktne avio linije sa Iranom - Volim Podgoricu

Inicirano uspostavljanje direktne avio linije sa Iranom

„Smatram da Iran, kao zemlja sa 80 miliona stanovnika, od kojih više od pet miliona svake godine putuje, može biti interesantno tržište za Crnu Goru kao turističku destinaciju“, naveo je Pur.

Crna Gora, kao izuzetno lijepa zemlja, bogata brojnim prirodnim i kulturnim ljepotama, može ponuditi sve turistima koji dođu iz Irana, ocijenio je iranski ambasador Madžid Fahim Pur.

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović susreo se danas sa Purom.

„U narednom periodu predloženo je iniciranje potpisivanja memoranduma o saradnji, kao i intenziviranje komunikacije sa tur-operaterima, u cilju daljeg unapređenja odnosa dvije zemlje, zaključili su sagovornici“, saopšteno je iz Ministarstva.

Gvozdenović je predstavio pozitivna makroekonomska kretanja Crne Gore i povoljan investicioni ambijent, ističući posebno zainteresovanost za intenziviranje saradnje sa Iranom u oblasti investicija i turizma.

„Pur je uputio poziv ministru Gvozdenoviću za posjetu Iranu, u cilju susreta sa iranskim partnerima i investitorima, a u pravcu daljeg napretka odnosa sagovornici su naglasili i važnost uvođenja čarter linije između Podgorice i Teherana“, kaže se u saopštenju.

Pur je upoznao Gvozdenovića sa specifičnostima Irana, uz uvjerenje da postoji dosta oblasti u kojima se može uspostaviti kvalitetna saradnja između dvije prijateljske zemlje, poput kulture i životne sredine.

„Smatram da Iran, kao zemlja sa 80 miliona stanovnika, od kojih više od pet miliona svake godine putuje, može biti interesantno tržište za Crnu Goru kao turističku destinaciju, dok, s druge strane, uvjeren sam da Crna Gora, kao izuzetno lijepa zemlja, bogata brojnim prirodnim i kulturnim ljepotama, može ponuditi sve turistima koji dođu iz naše zemlje“, naveo je Pur.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com