JOKOVIĆ – MITROVIĆ: Pitanje neradne nedjelje rješiti kroz dijalog predstavnika poslodavaca, sindikata i države

Konstatovano je da se pitanje o neradnoj nedjelji mora rješiti kroz dijalog predstavnika poslodavaca, sindikata i države, te donošenju odluka kroz Socijalni savjet, jedan je od zaključaka današnjeg sastaka predsjednika Unije poslodavaca  Predraga Mitrovića (UPCG) sa potpredsjednikom Vlade za ekonomski sistem i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimirom Jokovićem.

U veoma otvorenoj diskusiji, na sastanku su razmijenjene informacije o trenutnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, uslovima poslovanja privrednika kao i o planiranim aktivnostima koje će ministarstvo, u narednom periodu, realizovati s ciljem pomoći biznis sektoru.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz UPCG,  apostrofirano pitanje potpisivanja novog Opšteg kolektivnog ugovora, koje se očekuje u narednim danima, te efektima koje će ono donijeti. U tom kontekstu, razgovarano je i o stanju socijalnog dijaloga, te potrebi za rješavanjem zajedničkih pitanja, od interesa za položaj i poslodavaca i zaposlenih.

“Uz navedeno, učesnici sastanka osvrnuli su se i na primjenu Zakona o unutrašnjoj trgovini koji predviđa neradnu nedjelju u sektoru trgovine, te njegovim efektima na sveukupno ekonomsko stanje u zemlji. Konstatovano je da se pitanje o neradnoj nedjelji mora rješiti kroz dijalog predstavnika poslodavaca, sindikata i države, te donošenju odluka kroz Socijalni savjet”, dodaju iz Unije.

Predstavnici UPCG, kako su naveli, upoznali su  Jokovića i sa dosadašnjim aktivnostima koje je UPCG sprovela u cilju uspostavljanja bližih odnosa crnogorskih privrednika sa privrednicima Italije i regije Toskana, te benefitima budućih ulaganja i saradnje dvije države.

Kako je naglašeno, uspostavljena saradnja mora biti nastavljena i podržana i od strane ministarstva, sa akcentom na investicione potencijale sektora turizma, poljoprivrede, energetike i građevinarstva.

Sastanku koji je održan u prostorijama UPCG prisustvovale su i generalna sekretarka Suzana Radulović i članovi Upravnog odbora UPCG Nenad Drašković i Dragutin Mitrović.   

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com