Kolašinu prijeti prinudna uprava - Volim Podgoricu

Kolašinu prijeti prinudna uprava

Minitarstvo finansija Crne Gore nije dalo pozitivno mišljenje na prijedlog budžeta Opštine Kolašin za 2015. godinu, nezvanično saznaju Dnevne novine.

Shodno zakonu, prijedlog budžeta Opština prvo mora da dobije zeleno svijetlo Ministarstva finasnija, nakon čega slijedi izjašnjavanje odbornika u lokalnom parlamentu.

Prijedlog Budžeta je vraćen na revidiranje iz razloga što nema pribavljene saglasnosti Ministarstva finansija na zaduženje od sedam miliona eura i što predviđena prodaja imovine državi za nešto više od dva miliona eura nije predviđena državnim budžetom za ovu godinu. Prebijanje duga prodajom zemljišta državi moguće je realizovati tek 2016. godine i to samo ukoliko bude obuhvaćeno novim bužetom države.

Činjenica je da ovakav prijedlog Budžeta ne može biti predmet razmatranja na sjednici Skupštine Opštine koja je zakazana za 31. mart, pa ukoliko do naznačenog datuma vladajuća koalicija SDP-SNP-DF ne uspije da revidira budžet prijeti im dovođenje lokalne uprave pred uvođenje Vladine prinudne uprave.

Predsjednik Skupštine Opštine i funkcioner Demokratskog fronta Aleksandar Dožić nije želio ni da potvrdi, a ni da demantuje informaciju da je budžet Opštine za 2015. vraćen na doradu.

Nakon što je izabrana za predsjednicu Opštine Kolašin, Željka Vuksanović je objelodanila podatak da su dugovanja opštine 10 miliona eura, a godišnji prihod u prosjeku 1,3 miliona eura. Budžet opštine je blokiran zbog duga od skoro dva miliona eura, a koji je naslijeđen od prethodne vlasti koju je Vuksanović optuživala za brojne zloupotrebe i nezakonitosti u Kolašinu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com