STIŽE: Kompanije će naplaćivati suluge preko Pay Pala

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije očekuje da će crnogorskim kompanijama uskoro biti omogućeno da PayPal sistem koriste za naplatu svoje robe i usluga.

Iz Ministarstva su agenciji Mina-business kazali da je praksa PayPal-a da se u prvom periodu korišćenja tog servisa omogući samo funkcija “Send”, odnosno plaćanje.

“Očekujemo u narednom periodu da se ova funkcionalnost proširi na funkciju “Receive”, odnosno da se omogući crnogorskim kompanijama da koriste taj servis za naplatu svoje robe i usluga”, rekli su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su naveli da nijesu u mogućnosti da preciziraju datum kada će ta funkcionalnost biti omogućena u Crnoj Gori, s obzirom da je PayPal prvatna kompanija.

“Ipak, Ministarstvo je u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima kompanije PayPal, kako bi taj proces ubrzali”, rekli su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su saopštili da na njihovu adresu, od uključenja Crne Gore u PayPal sistem, 17. juna prošle godine, do danas nije pristigla nijedna žalba kada je u pitanju funksionisanje tog sistema.

PayPal je jedan od najpoznatijih servisa u svijetu za plaćanje preko internet.

 

(cdm)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button