Telekom za deset godina uplatio skoro 32 miliona eura poreza - Volim Podgoricu

Telekom za deset godina uplatio skoro 32 miliona eura poreza

Crnogorski Telekom je od 2004. do kraja prošle godine uplatio 31,73 miliona eura poreza na dobit, a sa društvima koja su mu pripojena 2010, T-Mobile-om i Internetom, preko 40 miliona eura, kazao je ministar finansija Radoje Žugić odgovarajući na poslanička pitanja.

Žugić je objasnio da su u određenom vremenskom periodu postojala nezavisna preduzeća, T-Mobile i Internet Crne Gore, koja su ušla u sastav Crnogorskog Telekoma.

„Stopa poreza na dobit se u tom periodu mijenjala, odnosno kretala se od 15 odsto, 20 odsto, do na kraju devet odsto“, kazao je Žugić.

Po njegovim riječima Telekom nije imao dobit u 2005. i 2006. godini iz više razloga.

Milutin Đukanović iz NOVE je kazao da je podsjetio da je Telekom prodat za tri godišnje dobiti.

„Logično pitanje je ko može nešto da proda za 115 miliona eura, kad tih 115 miliona eura zarađuje za tri godine. To mogu samo neprijatelji Crne Gore“, tvrdi Đukanović.

Po njegovim riječima za deset godina Telekom ostvaruje dobit od preko 400 miliona eura.

„Telekom je mogao, da je u državnom vlasništvu, da sam finansira izgradnju autoputa, kako se država ne bi zaduživala. Vrlo slična situacija je i sa Elektroprivredom EPCG, koja danas ima 200 miliona EUR na svojim računima, kao i sa Jugopetrolom“, naveo je Đukanović i ponovio da je očigledno da se u slučaju Telekoma radi o “velikoj korupciji”. 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com